Ilmalämpöpumput

Ilmalämpöpumppu on monikäyttöinen laite

Lämpimänä kesäpäivänä ilmalämpöpumput poistavat kosteutta sekä viilentävät miellyttävästi ja parantavat sisäilman laatua. Lämmityskaudella ilmalämpöpumppu lämmittää tehokkaasti jopa – 20 °C ulkolämpötilassa.

Lämpöpumppu ottaa talteen ympäristöstään matalassa lämpötilassa olevaa energiaa ja nostaa sen lämpötilaa lämmitystä varten. Lämpöpumppujen tehokkuus ilmoitettiin aikaisemmin järjestelmän lämpökertoimella (COP – coefficient of performance), joka on tyypillisesti 3 – 5. Toisin sanoen 3 – 5 kW:n lämmitystehon tuottamiseksi uusiutuvasta energialähteestä tarvitaan vain yksi kilowatti sähköä. Vuosihyötysuhde (SCOP – seasonal coefficient of performance) on uusi tapa mitata lämmitys- ja jäähdytyslaitteiden todellista energiatehokkuutta, koko vuoden periodeissa. Se ottaa huomioon lämpötilan vaihtelut ja seisontajaksot antaen selkeän ja luotettavan kuvan laitteiden energiatehokkuudesta koko lämmitys- tai jäähdytyskauden ajalta. Näin ollen, vuodenaikatehokkuus antaa realistisemman ja konkreettisemman kuvan energialaskustasi, johtaen ekologisen jalanjälkesi pienenemiseen.

Lämpöpumput ovat kolmesta viiteen kertaa tehokkaampia kuin fossiilisia polttoaineita käyttävät kattilat ja lämpöpumpuilla pystytään lämmittämään myös kylmimpinä talvipäivinä. Lämpöpumppujen toimivuudesta kertoo myös niiden suuri suosio Skandinavian kylmässä ilmastossa.

Ilma-vesilämpöpumppu on energiatehokas ratkaisu vesikiertoisiin lämmitysjärjestelmiin ja käyttöveden lämmitykseen. Erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja löytyy usealta laitevalmistajalta. Meiltä saat kohteeseesi yksilöllisesti mitoitetun järjestelmän asennettuna.

Asennamme ja huollamme laitteita merkkivapaasti ja ns. avaimet käteen periaatteella sähkötöineen käyttökuntoon asennettuina. Meiltä saatte halutessanne tarjouksen useammasta merkistä vertailua varten.

Ilmalämpöpumpun asennus- ja huoltotyö on verotuksessa kotitalousvähennyskelpoista työtä. Lisätietoja: https://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Kotitalousvahennys

Suosittelemamme laitevalmistajat:
Daikin
Samsung
Toshiba
Mitsubishi Electric